ЦВК зняла з виборів Андрія Клюєва.

 

Центральна виборча комісія одноголосно скасувала реєстрацію ексголови адміністрації колишнього Президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

 

 

Згідно з переліком від ГМ "ОПОРА", ЦВК отримала низку аргументів, котрі підтверджують, що Андрій Клюєв не перебував на території України впродовж минулих п'яти років:

 

"1) Свідки Держохорони Януковича засвідчують, що Клюєв супроводжував колишнього Президента під час перетину кордону з РФ. 2) У грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду у Москві. 3) Міжнародна пошта неодноразово не доходила Клюєву у Донецьку. 3) Адвокати та сам Клюєв просили інформувати за адресою у Московській області. 4) За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав", – перелічує "ОПОРА".

 

Знайшлися аргументи й проти першого номера списку "Партії Шарія":

 

"Рішення ухвалили на основі використаних доказів: Лист СБУ від 3 липня засвідчує, що Шарій виїхав 24 січня 2012 року з України через пункт пропуску Зернове на територію РФ потягом «Ковель-Москва», після цього до України не повертався. 22 липня 2012 Нідерланди проінформували ГПУ про наявність у нього статусу біженця. СБУ вважає, що Шарій не перебував на території України з 24 січня 2012 року. Суди та правоохоронні органи протягом різних періодів отримували від Інтерполу інформацію про перебування Шарія у Нідерландах та Литві", – зауважили спостерігачі.

 

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила про те, що комісія отримала належні докази допіру після того, як громадськість влаштувала протести. 

 

"Тільки розголос у суспільстві дозволив отримати від правоохоронних органів інформацію щодо підстав відмови у реєстрації Клюєву і Шарію. Проте ця інформація була наявна у правоохоронців і під час розгляду первинних рішень", – зазначила вона.

 

Водночас Сліпачук закликала припинити будь-які спекуляції на цю тему.

 

03.07.2019