ЦВК: Третина кандидатів подала документи в останній день реєстрації.

 

Центральна виборча комісія завершила прийом документів від кандидатів у народні депутати, охочих узяти участь у дострокових парламентських виборах 21 липня. В останній день реєстрації до ЦВК прийшло 1200 кандидатів – понад третина від усіх зареєстрованих.

 

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"В силу об'єктивних і суб'єктивних причин в останній день реєстрації пакети документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому загалом до 20 червня заяв було трохи більше як 2000. І це я ще не кажу про списки кандидатів у загальнодержавному виборчому окрузі", – написала Сліпачук.

 

Голова ЦВК додала, що процес ускладнювався "мінуванням" будівлі, де розташована ЦВК, а також очікуванням рішення Конституційного Суду і "емоційно необґрунтованими висловами деяких політичних сил на адресу ЦВК".

 

"25 червня ми оприлюднимо весь список кандидатів у депутати, а наступного дня затвердимо форму, колір і текст виборчих бюлетенів в загальнодержавному і одномандатних виборчих округах", – анонсувала голова ЦВК.

 

26 червня відбудеться прес-конференція, на якій підіб'ють підсумки про результати реєстрації кандидатів, а також поділяться очікування від останнього перед днем виборів місяця.

 

21.06.2019