США припиняють війну з концерном Huawei.

Таким став один із наслідків перемовин американського і китайського лідерів на марґінесі саміту G20.

 

 

Сполучені Штати припиняють технологічну блокаду китайського телекомунікаційного концерну Huawei – одного з найбільших постачальників обладнання для мобільних мереж і другого за величиною в світі виробника смартфонів. Про це американський президент Дональд Трамп заявив на прес-конференції по завершенню перемовин із лідером КНР Сі Цзіньпіном на саміті G20 в Осаці в суботу, 29 червня.

 

 «Я погодився знову дозволити продаж технологічних продуктів Huawei. Американські компанії зможуть продавати концернові своє обладнання. Ми говоримо про обладнання, в якого немає великої проблеми з національною безпекою», – пояснив Трамп на прес-конференції.  

 

Відповідну обіцянку Трамп дав голові КНР Сі Цзіньпіну. Глава Білого дому зазначив, що американські компанії, які постачають Huawei комплектуючі, були невдоволені забороною на співпрацю з цим китайським концерном. Він пообіцяв, що остаточно питання про Huawei має бути вирішене на торгових переговорах між США і Китаєм. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Китайський виробник телекомунікаційного обладнання Huawei опинився в центрі торговельної війни між США і Китаєм протягом останніх місяців. Вашінґтон вважає, що технології Huawei можуть використовувати спецслужби Китаю.

 

У травні Дональд Трамп вніс Huawei в чорний список, оголосивши його загрозою для безпеки США. У такий спосіб він сильно обмежив ділові операції американських підприємств із китайським концерном.

30.06.2019