Колишній спецпрокурор США Мюллер розповість про своє розслідування в Конґресі.

Його виступ заплановано на 17 липня.

 

 

Роберт Мюллер, який очолював розслідування російського втручання в американські президентські вибори і можливі зв'язки людей з передвиборчого штабу Дональда Трампа з представниками Москви, дасть свідчення на слуханнях в Конґресі. Його виступ заплановано на 17 липня в комітетах Палати представників у судових справах і у справах розвідки. Слухання будуть публічними.

 

Представники двох комітетів повідомили, що колишній спеціальний прокурор оголосив про готовність дати свідчення після отримання офіційних повісток з вимогою з'явитися на засідання. «Американці зажадали, щоб спеціальний прокурор виступив і пояснив, що його команда досліджувала, що виявила і що визначила щодо російських атак на нашу демократію», – йдеться в заяві голів двох комітетів, яку цитує інформаційна аґенція Reuters.

 

Сам Роберт Мюллер не хотів добровільно виступати на слуханнях. Він попередив, що в своїх відповідях не вийде за рамки висновків, зроблених в його звіті.

 

Нагадаємо, що комісія під керівництвом спецпрокурора США Роберта Мюллера з травня 2017 року розслідувала втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році. Після ознайомлення з результатами розслідування в березні 2019 року генеральний прокурор Сполучених Штатів Вільям Барр заявив, що Мюллер не виявив змови передвиборчого штабу Дональда Трампа з Кремлем.

 

26.06.2019