На Львівщині планують збудувати парк «Древній Звенигород».

 

У селищі Звенигород поблизу Львова цього року мають розпочати будівництво історико-культурного парку «Древній Звенигород», що охопить площу у 30 га. Про це розповіла керівниця проєкту Наталя Войцешук, передає Твоє місто.

 

«Вартість проєкту становить приблизно 12 мільйонів гривень. Кабінет Міністрів України ще не виділив цих коштів, тому будівництва ще не розпочали, хоча очікуємо ці гроші вже пів року. Ми орієнтуємося, що роботи триватимуть приблизно рік, однак потрібно врахувати погодні умови», – розповіла керівниця проєкту.

 

У парку мають зберегти та законсервувати історичну пам’ятку та провести благоустрій території. Парк виконуватимете розважальну та інформативну функції – це буде і музей просто неба, і навчально-науковий центр водночас. Тут розташують відпочинкову зону для відвідувачів із дитячою територією, велодоріжками, освітленням і Wi-Fi.



Візуалізація: Tvoemisto.tv

 

Вхід у парк буде платним, аби заробляти на зарплати працівникам, комунальні послуги та покривати витрати на можливе пошкодження майна.

 

Торік проєкт «Городище літописного міста Звенигород» став переможцем у конкурсі ініціатив регіонального розвитку, і на його реалізацію у межах секторальної бюджетної підтримки ЄС виділять орієнтовно 12 млн грн. Замовником проєкту є департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА. Офіційне відкриття парку запланували орієнтовано на 2020 рік.

26.06.2019