Українська делеґація призупинила участь у ПАРЄ.

 

Українська делеґація у Парламентській асамблеї Ради Європи вирішила призупинити свою участь у роботі Асамблеї з огляду на нічне рішення сесійної зали на користь зняття санкцій проти Росії в межах інституцій Ради Європи.

 

Про це повідомив голова української делеґації Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook за підсумками наради із колегами.

 

 

"Рішення української делегації:

1) припинити участь в роботі сесії ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації;
2) делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому;
3) делегація звертається до Президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи", – перелічив Ар'єв.

 

Вночі, коментуючи голосування Асамблеї на підтримку проросійської делеґації, Володимир Ар'єв резюмував: "ПАРЄ у стані зомбі в першій ночі відкрила двері агресору".

 

 

У вівторок уранці українська делеґація демонстративно залишила сесійну залу Асамблеї. Разом з українськими делеґатами засідання залишило чимало представників Грузії, країн Балтії, деяких інших країн, повідомляє "Укрінформ".

 

Зі слів народного депутата Олексія Гончаренка, українська делегація перебуватиме у залі засідань Асамблеї лише під час розгляду питань щодо оскарження повноважень та накладання санкцій на російську делегацію.

 

Очікують, що найближчим часом Асамблея розглядатиме скаргу, ініційовану українцями, з метою оскарження повноважень російської делеґації.

 

25.06.2019