Аласанія пішов з посади голови правління НСТУ.

 

Зураб Аласанія залишив посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. Він має намір дочекатися моменту, коли набуде чинності судове рішення за позовом проти наглядової ради НСТУ, і відтак поновитися на посаді.

 

 

Про це Аласанія повідомив на своїй сторінці у Facebook. До кінця минулого тижня він перебував у відпустці.

 

"Рішення Наглядової ради щодо дострокового припинення контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився. Це не означає, що ми "здаємо позиції". Це означає, що ми дотримуємось закону. Тобто: рішення суду набуде чинності через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення або, якщо буде подано апеляцію, – з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення НР є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", – розтлумачив пан Зураб.

 

Колишній керівник НСТУ підтвердив, що перед ним було дві опції збереження на посаді сьогодні.

 

"Варіантів було два. Наглядова рада могла зробити крок назустріч і визнати помилку, скасувавши своє рішення до офіційного набуття чинності рішення суду. Я міг приміряти на себе клітчасту ковдру. Перший варіант – це не про НР. Другий – це не про мене", – резюмував він.

 

Аласанія додав, що залишається працювати в штаті НСТУ на позиції експерта правління – допоки рішення суду не набуде чинності.

 

25.06.2019