Поліція: "Марш рівності" минув спокійно.

 

Національна поліція України оголосила про те, що "Марш рівності" на підтримку прав ЛГБТ-спільноти в Києві відбувся спокійно.

 

 

"Особовий склад підрозділів МВС, який залучали для забезпечення безпеки, завдання виконав", – заявив Сергій Яровий, перший заступник міністра внутрішніх справ.

 

З його слів, для охорони громадського порядку МВС залучило поліцейських-вибухотехніків, патрульну поліцію, поліцію діалогу, спецпризначенців. Безпеку також ґарантували Національна гвардія та Державна служба з надзвичайних ситуацій, інформує прес-служба МВС.

 

Перед акцією поліціянти затримали групу осіб, які готувалися до організації провокації під час масових заходів в столиці – планували закидати учасників екскрементами.

 

 

Як інформувала аґенція УНІАН, в "Марші рівності" взяло участь приблизно 2,5 тисячі осіб.

 

Вздовж маршруту проходження колони виникали конфлікти. Коли натовп лише стартував з запланованого місця на вулиці Володимирській, один чоловік кинувся на учасників, але його відвели в бік.

 

Вздовж маршруту зібралися противники акції, котрі проголошували гасла про "традиційні цінності" та нарікали на закриті станції метро. Вони тримали плакати: "Пропаганда гомосексуалізму є загрозою національній безпеці", "Содомія – дорога в пекло", "Україна – не Содом", "Бог, родина, Україна" та "Гей-парад на крові: ганьба МВС".

 

Натомість учасники маршу скандували: "Наша традиція – це свобода", "Права людини – понад усе", "Моє місто – місто вільних".

 

У марші взяв участь, зокрема, посол Канади в Україні Роман Ващук.

 

В акції вперше відкрито взяли участь учасники бойових дій на Донбасі.

 

24.06.2019