Смерть Тимчука: Пріоритетною версією слідства є самогубство.

 

Пріоритетною версією смерті народного депутата Дмитра Тимчука є самогубство.

 

Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець у коментарі аґенції "Укрінформ".

 

 

"Пріоритетною версією загибелі Дмитра Тимчука є самогубство, однак до отримання результатів призначених експертиз та проведення усіх слідчих дій ми не маємо права відкидати й інші версії. Остаточну причину настання смерті Дмитра Тимчука ми зможемо сказати після проведення усіх слідчих дій, однак самогубство на цей момент є найімовірнішою версією слідства", – сказала вона.

 

Зі слів Максимець, слідство дійшло таких висновків з огляду на покази низки осіб про пригнічений стан Тимчука.

 

"Останнього тижня він узагалі майже ні з ким не спілкувався, не виходив з квартири. Коли слідчо-оперативна група разом з експертами-криміналістами оглядала місце події, звернули увагу на положення тіла, положення пістолета. У подальшому під час комплексного дослідження тіла було проаналізовано напрямок ранового каналу, вхідні та вихідні отвори рани, кров'яні бризки та їхню локалізацію", – додала речниця столичної прокуратури.

 

Слідчі взяли на місці події змиви з рук, одягу, частин тіла загиблого та жінки, яка перебувала у приміщенні і є свідком події, на предмет виявлення слідів порохових газів.

 

"Результати цих експертиз надійдуть трохи пізніше, однак, зважаючи на попередній висновок експертів, які оглядали тіло, висновки спеціалістів, які оглядали місце події, покази свідків, наразі найвірогіднішою версією є самогубство", – резюмувала вона.

 

Дмитра Тимчука знайшли мертвим у власній квартирі в Києві 19 червня. Поліція інформувала, що правоохоронці розглядають кілька можливих версій загибелі депутата: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

 

Товариш Тимчука Антон Геращенко висловлював версію, що Тимчук міг застрелитися в момент чищення зброї.

 

Дмитра Тимчука поховають у суботу, 22 червня.

 

Як повідомив Дмитровий приятель Костянтин Машовець, церемонія прощання відбудеться у Будинку офіцерів Збройних Сил України (вулиця Грушевського 30/1) о 10:00. Тимчука поховають у рідному Бердичеві.

 

21.06.2019