Керівництво Facebook викликали до Сенату і Палати представників.

Конґресмени висловили стурбованість планами соцмережі запровадити власну криптовалюту.

 

 

Представники Facebook 16 липня візьмуть участь в засіданні сенатського комітету з банківських справ. Мова на слуханнях піде про проєкт запуску криптовалюти Libra, а також пов'язані з цим ризики, включно з безпекою особистих даних користувачів, заявили в середу, 19 червня, в комітеті. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Імена свідків, котрих можуть викликати на засідання для надання свідчень, поки що не розголошують, розповіла прес-служба сенатського комітету. Представники соціальної мережі мають відповісти на запитання законодавців, стурбованих планами компанії, яка збирається незабаром створити власну криптовалюту.

 

Як стверджує джерело Reuters, знайоме зі ситуацією в Сенаті США, очікують, що на слуханнях буде виступати Девід Маркус (David Marcus), котрий на цей момент керує в Facebook проєктами, пов'язаними з використанням блокчейн-технологій.

 

Конґресменка-демократка Максін Вотерс (Maxine Waters), котра очолює Комітет з фінансових справ у Палаті представників, заявила, що представників Facebook запросять на слухання і в нижню палату Конґресу. Вотерс попросила компанію призупинити реалізацію проєкту на час, протягом якого законодавці будуть ознайомлюватися з деталями ініціативи.

 

Нагадаємо, що у вівторок, 18 червня, представники Facebook оприлюднили плани запуску власної глобальної криптовалюти Libra в першій половині 2020 року. У компанії сподіваються, що Libra допоможе користувачам у всьому світі проводити грошові транзакції. Окрім того, у Facebook припускають, що нова валюта дозволить багатьом людям, котрі не є клієнтами банків, вперше в житті отримати доступ до фінансових сервісів. Ця звістка зразу ж викликала як інтерес, так і стурбованість у фінансових регуляторів в багатьох країнах світу.

20.06.2019