Facebook оголосив про запуск своєї криптовалюти і онлайн-пуляреса.

 

Компанія Facebook офіційно оголосила про створення криптовалюти під назвою лібра (Libra), а також онлайн-пуляреса Calibra для її використання. Як очікують, проєкт буде реалізовано вже в наступному 2020 році.

 

Переслати кошти на інший кінець світу буде так само просто і безплатно, як послати текстове повідомлення в месенджері.

 

 

Ось текст анонсу компанії Facebook

 

Новий цифровий пулярес для нової цифрової валюти

 

Сьогодні ми ділимося планами стосовно Calibra, нещодавно створеної дочірньої компанії Facebook, метою якої є надання фінансових послуг, що дозволить людям отримати доступ і участь в мережі Libra. Перший продукт Calibra спрезентує цифровий пулярес для "лібра", нової глобальної валюти, заснованої на технології блокчейну. Пулярес буде доступний в Messenger, WhatsApp і як окремий додаток — запуску якого ми очікуємо в 2020 році.

 

Якщо у вас нині є під'єднання до інтернету, то ви можете дістати доступ до всіх видів корисних послуг практично безкоштовно — незалежно від того, чи намагаєтеся ви підтримувати зв'язок з родиною і друзями, вивчати щось нове або навіть почати бізнес. Але коли справа доходить до зберігання, переправлення чи витрачання грошей, це не так просто.

 

Для багатьох людей в цілому  світі навіть базові фінансові послуги, як і раніше, є недоступними: майже половина дорослих у світі не має активного банківського рахунку, і ці цифри гірші в країнах, що розвиваються, а ще гірше для жінок. Вартість такого виключення є високою — близько 70% малих підприємств у країнах, що розвиваються, не мають доступу до кредитів і щороку мігранти втрачають $25 млрд на оплаті грошових переказів.

 

Цю проблему ми сподіваємося вирішити за допомогою Calibra, нового цифрового гаманця, який ви зможете використовувати для заощаджень, відправляння чи витрачання лібри.

 

Від самого початку Calibra дозволить вам відправляти лібри практично будь-якій людині зі смартфоном так само легко і миттєво, як ви можете відправити текстове повідомлення — і так само безкоштовно. І з часом ми сподіваємося запропонувати додаткові послуги для людей і підприємств, такі як оплатити рахунки натисканням кнопки, купити горнятко кави зі скануванням коду або заплатити за поїздку на місцевому громадському транспорті без необхідності носити готівку або проїзний квиток.

 

Ось швидкий огляд, яким буде користування додатком Calibra.

 

 

З моменту запуску Calibra буде мати надійний захист, щоб зберегти ваші гроші і вашу інформацію в безпеці. Ми будемо використовувати ті самі процеси перевірки та боротьби з шахрайством, які використовують банки і кредитні картки, і у нас будуть автоматизовані системи, які будуть активно контролювати діяльність для виявлення і запобігання шахрайської поведінки. Ми також запропонуємо спеціальну підтримку в реальному часі, щоб допомогти у випадку втрати вашого телефону або паролю, коли ж хтось по-шахрайськи отримає доступ до вашого рахунку, в результаті чого ви втратите лібри, то ми запропонуємо вам відшкодування.

 

Ми також вживемо заходів для захисту вашої конфіденційності. Крім обмежених випадків, Calibra не буде ділитися інформацією про рахунок чи фінансовими даними з Facebook або будь-якою третьою стороною без згоди клієнта. Це означає, що інформація про рахунок і фінансові дані клієнтів Calibra не будуть використовувати для поліпшення тарґетинґової реклами в сімействі продуктів Facebook. Обмежені випадки, коли ці дані можуть бути передані, відображають потребу забезпечити безпеку людей, дотримання закону і надання основних функцій людям, які використовують Calibra. Calibra буде використовувати дані Facebook для дотримання законності, захисту рахунків клієнтів, зниження ризиків і запобігання злочинній діяльності. Окремо, ви можете дізнатись про наші зобов'язання щодо конфіденційності та захисту прав споживачів більше.

 

Поки що ми ще на початку процесу розробки Calibra. В процесі ми будемо консультуватися з різними експертами, щоб переконатися, що зможемо надати продукт, який є безпечним, приватним і простим у використанні для всіх. Але ми раді поділитися цим анонсом, і будемо ділитися оновленнями в процесі реалізації. У той же час, якщо ви хочете бути в числі перших, щоб знати, коли Calibra буде доступна, ви можете зареєструватися тут.

 

Це оголошення містить прогнозні заяви щодо нашого майбутнього продукту і бізнес-планів та сподівань. Ці прогнозні заяви можуть суттєво відрізнятися від фактичних результатів через різні фактори і невизначеності, багато з яких є поза нашим контролем. Зверніть увагу, що дата цього оголошення 18 червня 2019 року, і будь-які заяви про майбутнє, що містяться в цьому документі, засновані на припущеннях, які ми вважаємо розумними на цей момент. Ми не беремо на себе зобов'язання оновлювати ці заяви в результаті нової інформації або майбутніх подій.

18.06.2019