Юнацька збірна повернулася в Україну чемпіонами світу з футболу.

 

Юнацька збірна України з футболу (U-20) повернулася чемпіонами світу на Батьківщину. В аеропорту Бориспіль зустріли гравців і персонал збірної, котра в суботу стала переможцем чемпіонату світу в Польщі, перемігши команду Південної Кореї з рахунком 3:1.

 

Як повідомляє "Громадське", новоспечених чемпіонів зустріли декілька сотень вболівальників.

 

 

Після урочистої зустрічі гравці, вболівальники і журналісти подалися до Будинку футболу, де гравців молодіжної збірної привітали керівники Української асоціації футболу. Футболістам та персоналу вручили почесні нагороди асоціації. Зокрема, юнацьку збірну України з футболу нагородили медалями Української асоціації футболу "За заслуги" та званнями майстрів спорту України міжнародного рівня.

 

Футболісти отримали відзнаки з рук народного депутата, президента Федерації футболу України Андрія Павелка і міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Окрім гравців, медалі від УАФ "За заслуги" також отримали тренерський склад збірної на чолі з Олександром Петраковим і персонал, зокрема головний лікар В’ячеслав Попов і менеджер команди Олексій Некрасов.

 

У фінальному матчі в суботу у польському місті Лодзь збірна України перемогла однолітків з Південної Кореї з рахунком 3:1.

 

 

У ворота України забив Лі Кан Ин, на що Владислав Супряга відповів дублем, а третій гол на рахунку Георгія Цітаішвілі.

 

Таким чином, вперше в історії українська збірна стала чемпіоном світу. До цього молодіжна збірна України цього віку жодного разу не виходила навіть у чвертьфінал.

 

Крім цього, голкіпер збірної України Андрій Лунін став володарем "Золотої рукавички" як найкращий воротар турніру.

 

17.06.2019