В'ятрович іде на вибори із "Європейською солідарністю" Порошенка.

 

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович оголосив про вступ до команди "Європейської солідарності" і повідомив про те, що він прийняв запрошення балотуватися 25-м номером у списку партії Петра Порошенка на найближчих парламентських виборах.

 

 

В'ятрович оголосив про те, що йде у політику, на своїй сторінці у Facebook.

 

"Сьогодні приєднуюсь до команди Петра Порошенка і “Європейської солідарності”. Це – політична сила, програму якої поділяю. Це – команда, яка поєднує досвід і здатність до змін. Мені до душі те, що вони зробили для розбудови фундаменту нашої державності", – написав В'ятрович.

 

Пан Володимир додав, що сьогодні слід мати відвагу приймати виклики, а також мати силу відбити загрози. "Особисто я запевняю: не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів. А саме через загрозу реваншу наша, тепер вже спільна, команда потрібна у новому парламенті України", – додав він.

 

Згодом директор УІНП опублікував іще одну нотатку у FB, в котрій повідомив про, власне, входження до виборчого списку "Європейської солідарності" під 25-м номером.

 

В'ятрович зізнався, що провадив переговори із двома політичними силами про похід на вибори (згідно з даними Z, друга партія – це "Голос" Святослава Вакарчука), й отримав від них пропозицію йти через мажоритарний округ у Львові. "Варіант для мене майже безпрограшний, але я відмовився. Вважаю неправильним, щоб важливі для всієї країни питання національної ідентичності представляли як такі, що потрібні лише галичанам", – пояснив він.

 

В'ятрович у ВР під час голосування за перейменування міст у рамках декомунізації

 

Директор УНІП задоволений входженням у команду Порошенка і вважає, що "перша десятка списку «Європейської солідарності» (політики, військові, активісти) – найкраща з запропонованих на вибори".

 

В'ятрович додав, що після п'яти років "виснажливого марафону" в Інституті національної пам'яті та досягнення основних своїх цілей (декомунізація, визнання героїв, відкритість архівів, нова державна політика щодо WWII тощо) він прагнув "повернутися до улюбленої справи – писати історичні книги".

 

"Але політична ситуація змінилася. Україна робить вибір до ще більших змін... Тож я вирішив свої гавелівські «перші п’ять років» використати для продовження праці задля інтересів України у безпосередній політиці", – резюмував В'ятрович.

 

13.06.2019