Географічна служба США офіційно схвалила назву Kyiv замість Kiev.

 

Рада Сполучених Штатів Америки з географічних назв (U.S. Board on Geographic Names) ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з Kiev на Kyiv у міжнародній базі.

 

Про це йдеться у повідомленні посольства України у США.

 

 

 

"Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня", – поінформували в амбасаді.

 

Рада ухвалила своє рішення одностайно. Клопотання про зміну назви надійшло від посла України Валерія Чалого, Українського кокусу Конгресу США, Українського конгресового комітету Америки. 

 

"Це рішення є надзвичайно важливим та дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і поза межами США, зокрема на міжнародних рейсах та в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США", – прокоментували в посольстві.

 

Міністерство закордонних справ України 2 жовтня 2018 року ініціювало онлайн-кампанію #CorrectUA, у межах якої закликало звертатися до іноземних медій із проханням писати назву міста Київ правильно, використовуючи теґ #KyivNotKiev.

 

Навесні щонайменше кільканадцять аеропортів по всьому світу перейшли на новий стандарт написання столиці України – Kyiv.

 

Згідно з інформацією англомовної Wikipedia, український уряд затвердив написання назви столиці як Kyiv у 1995 році, і відтоді цей стандарт практикують в ООН, ЄС, англомовних іноземних дипломатичних місіях, кількох міжнародних організаціях. У 2006 році Рада Сполучених Штатів Америки з географічних назв підтримала зміну назви із Kiev на Kyiv, водночас Kiev залишався стандартною конвенційною назвою для Board on Geographic Names.

 

 

13.06.2019