Юнацька збірна України вийшла до фіналу Чемпіонату світу з футболу.

 

Юнацька збірна України U-20 вийшла у фінал Чемпіонату світу в Польщі – у піфіналі українці перемогли команду Італії в драматичному матчі з рахунком 1:0. 

 

 

Перед грою в статусі фаворитів були італійці, які, до речі, два роки тому також дісталися до півфіналу ЧС. З перших хвилин апеннінці спробували захопити ініціативу. Утім, українці не потурали суперникові, а відповіли своїми атаками, які були перспективнішими, ніж у збірної Італії.

 

У першому таймі підопічні Олександра Петракова перевершили свого опонента за ударами в чотири рази (8:2), при цім двічі влучили у площину, натомість італійці – жодного разу. І якщо удар головою Сікана був несильним, і Піццарі неважко було зловити м'яч, то після пострілу зі штрафного від Булеци воротареві squadra azzurra довелося продемонструвати найвищу майстерність.

 

Воротар же українців уперше серйозно вступив у гру на 52-й хвилині, коли відбив удар від Скамакки. Цей момент дав сигнал для активних дій із боку італійців. Втім, "синьо-жовті" тільки того ніби й чекали. Уже перший швидкий перехід з оборони в атаку завершився голом нашої збірної. На 65-й хвилині Конопля зробив низом флангову передачу, Супряга відволік захисника, а Булеца розстріляв ворота суперника. На 73-й хвилині Супряга міг подвоїти рахунок, але не реалізував вихід сам на сам.

 

 

Кінцівка матчу була дуже напруженою. На 79-й хвилині Денис Попов отримав "червону картку" – арбітр показав йому другу жовту картку. На 83-й хвилині українці знову могли збільшити гольову перевагу, однак Кащук обвідним ударом поцілив у поперечину.

 

Розв'язка настала після 90-ї хвилини. На 2-ій доданій хвилині Скамакка все таки забив гол Луніну, однак арбітр скасував гол після того, як залучив систему VAR (арбітражний відеоповтор): виявилося, нападник перед ударом порушив правила на Бондарі, вдаривши його ліктем.

 

"Добре, що є справедливість, і суддя прийняв логічне й правильне рішення, – прокоментував головний тренер команди Олександр Петраков. – Я вже думав, що ми не витримаємо в додатковий час, адже грали вдесятьох, замін не було… Але, як то кажуть, Бог нам допоміг".

 

Відтак, хлопці Олександра Петракова вдесятьох витримали й вийшли до фіналу, де зіграють зі збірною Південної Кореї.

 

12.06.2019