"Зупини капітуляцію": на Банковій протестували проти "мінських" ідей Кучми і Зеленського.

 

Під Адміністрацією Президента представники кількох громадських організацій провели акцію під назвою "Зупини капітуляцію", спрямовану проти ініціатив Президента України Володимира Зеленського та його парламентера Леоніда Кучми у "мінському" процесі.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

Під АП у понеділок увечері зібралося більш як півтори тисячі осіб. Активісти тримали у руках українські прапори, плакати з написами "Мне не нужен русской мир – мені потрібна українська перемога", "Не дам розстріляти воїнів" і скандували: "Вова, в нас іде війна – зачекає шаурма", "Слава Україні – героям слава", "Слава нації – смерть ворогам", "Ні капітуляції – слава нації", "Кучму – геть", "Зеленський – у відставку", а також співали гімн України.

 

Серед вимог активістів – залучення до формування дорожньої карти в Мінську авторитетних представників громадськості; дозволити українським військовикам адекватно відповідати на ворожі артилерійські обстріли. Також наголошувалося, що розведення військ має відбуватися лише за умови доступу ОБСЄ або миротворців ООН до українсько-російського кордону з метою недопущення переміщення російських військ та боєприпасів через кордон.

 

"Ми вимагаємо відставки прес-секретаря Президента Юлії Мендель у зв'язку з заявами, які дискредитують українських військових та Україну на міжнародній арені, а також відставки глави АП Андрія Богдана у зв'язку із порушенням закону про люстрацію", – додали активісти, зачитуючи звернення, котре мали намір передати до АП.

 

Також активісти спалили перед входом в АП білий прапор. 

 

Під час акції біля до одного із входів в АП сталася штовханина між активістами і поліцією.

 

 

Нагадаємо, 5 червня після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив про нові ініціативи, серед яких і зняття економічної блокади з тимчасово окупованих територій. Також він запропонував передбачити у домовленостях щодо тиші на Донбасі заборону на вогонь у відповідь.

 

Також речниця Президента Володимира Зеленського Юлія Мендель зазначила, що такі домовленості мають відбуватися виключно "у форматі двостороннього руху". Так, зняти економічну блокаду з окупованої частини Донбасу можуть лише після скасування рубльової зони і псевдонаціоналізації, яку провели проросійські бойовики.

 

11.06.2019