Польща може отримати американські F-35, які призначалися Туреччині.

Анкару ж Вашінґтон планує покарати за придбання російського ЗРК С-400.

 

 

Польська влада хоче чимшвидше отримати американські винищувачі F-35 в разі відмови Сполучених Штатів від їхніх поставок до Туреччини. Про це повідомив польський мілітарний інформаційний портал Defence24 з покликом на власне джерело в уряді Польщі.

 

Співрозмовник порталу зазначив, що польське керівництво уважно спостерігає за конфліктом між Туреччиною і США через придбання Анкарою російських зенітних ракетних комплексів С-400. «Адже це може зірвати продаж Туреччині новітніх винищувачів п'ятого покоління F-35», – сказало джерело. За його словами, «Польща стоїть в черзі за цими літаками», і в разі відмови постачати їх до Туреччини у Варшаві сподіваються, що винищувачі перескерують до них.

 

Раніше повідомляли, що американці кілька разів висували Туреччині ультиматум: якщо Анкара не відмовиться від придбання С-400, Вашінґтон не поставлятиме їй винищувачі F-35. У США та інших країнах НАТО побоюються, що коли у Туреччині на озброєнні будуть і С-400, і F-35, то радари російських систем навчаться обчислювати і відстежувати американські винищувачі.

10.06.2019