"Голос" Вакарчука затвердив список із Рахманіним і Притулою.

 

Партія "Голос" Святослава Вакарчука затвердила виборчий партійний список і перелік кандидатів у мажоритарних округах для участі в позачергових виборах до Верховної Ради. У день з'їзду штаб відрекомендував двох зіркових членів своєї команди – журналіста Сергія Рахманіна та артиста й волонтера Сергія Притулу.

 

 

До чільної двадцятки ввійшли:

 

1. Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи";

2. Юлія Клименко, голова виборчого штабу, екс-заступник міністра економіки;

3. Кіра Рудик, IT-підприємець, голова компанії Ring Ukraine;

4. Ярослав Железняк, радник у складі стратегічної консультативної групи з підтримки реформ в Україні;

5. Олександра Устінова, експерт з антикорупційної політики;

6. Олег Макаров, юрист;

7. Ярослав Юрчишин, громадський активіст, колишній очільник Transparency International в Україні;

8. Сергій Рахманін, журналіст, заступник головного редактора газети "Дзеркало тижня";

9. Соломія Бобровська, співзасновниця ініціативи "Євромайдан SOS", екс-заступниця голови Одеської ОДА;

10. Ольга Стефанишина, заступниця міністра охорони здоров'я;

11. Олександр Курдитик, юрист;

12. Володимир Цибаль, економіст;

13. Андрій Осидчук, юрист;

14. Роман Костенко, військовик (український волонтер Роман Балан-Сініцин пише про нього: "Рома Костенко "Гром", легенда "Альфи" уже, по суті. Фоток з обличчям Роми в відкритому доступі не знайдете. Рома – мегамотивований, грамотний і чесний офіцер. Круто, що такі люди будуть в ВР та політиці");

15. Роман Лозинський, до виборів – голова ради Української галицької партії;

16. Інна Совсун, екс-заступниця міністра освіти;

17. Леся Василенко, засновниця "Юридичної сотні";

18. Рустем Умеров, підприємець, депутат кримськотатарського Курултаю;

19. Аліна Свидерська, учасниця проекту "Професійний уряд", засновниця Кембриджської спільноти України;

20. Андрій Шараcкін (позивний "Богема"), артист, "кіборг".

 

До списку "Голосу" також увійшли заступник голови Стратегічної групи радників з підтримки реформ Павло Кухта (№25), координаторка ГО "КримSOS" Таміла Ташева (№26), правозахисниця Олександра Дворецька (№29), артист і волонтер Сергій Притула (№30), лікар Юрій Соколов (№35), депутат Львівської міської ради від УГП Юлія Гвоздович (№36), керівниця програм Центру досліджень визвольного руху Ярина Ясиневич (№38), переможець Global Teacher Prize Пауль Пшенічка (№54).

 

"Голос" також презентував перелік кандидатів, котрих підтримуватиме у мажоритарних округах. Якщо партія не взяла до списку жодного кандидата з досвідом депутатства у Верховній Раді, то в мажоритарних округах таки підтримає кількох парламентарів: Павло Різаненко із БПП балотуватиметься в окрузі №97 на Київщині, Вікторія Войціцька із "Самопомочі" – в окрузі №155 на Рівненщині, Леонід Ємець із "Народного фронту" – в окрузі №221 у Києві, позафракційна Вікторія Пташник (а раніше "Самопоміч") – в окрузі №223 у Києві.

 

У Галичині "Голос" спиратиметься на Укранську галицьку партію. З’їзд затвердив кандидатами: на Львівщині – Наталію Піпу (№115), Ярослава Рущишина (№117), Галину Васильченко (№118), Олега Шибу (№119), Тараса Єлейка (№120), Віталія Андрейка (№122), Тараса Чолія (№123), Володимира Гаврона (№126); на Франківщині – Івана Вережака (№88); на Тернопільщині – Аллу Квач (№167) та Олега Вітвіцького (№166).

 

"Ми йдемо в політику всерйоз і надовго, – сказав Вакарчук. – Вірю, що "Голос" буде продовжувати існувати і будувати велику Україну навіть тоді, коли нас всіх вже не буде".

 

Святослав додав, що його партія сподівається "змінити стару політику і залишити її в цьому історичному музеї".

 

Після з'їзду Святослав Вакарчук презентував нову пісню, що має стати символом виборчої кампанії, в котрій є слова: "Вiйнами втомлена, та нiким не зломлена, розквiтай, земле моя".

 

10.06.2019