Аваков відмовився демісувати через убивство поліціянтами дитини.

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що він не збирається писати заяву про відставку через вбивство поліціянтами в Переяславі-Хмельницькому 5-річного Кирила Тлявова.

 

Про це міністр повідомив журналістам після засідання уряду, поінформувала аґенція УНІАН.

 

Арсен Аваков і Сергій Князєв під час зустрічі з родиною загиблого хлопчика

 

"Я теж не напишу заяви про відставку. Але мою відставку може розвинути у відповідному порядку цей парламент чи наступний", – сказав Аваков.

 

Також, на його думку, не мав би іти у відставку через це і голова Національної поліції Сергій Князєв. "Він добре працює, і він робить все, що від нього залежить", – зазначив міністр.

 

При цім Аваков додав, що відповідальність міністра "завжди є" і "кожен міністр повинен бути готовий відповідати перед парламентом".

 

Міністр внутрішніх справ додав, що він не вважає провалом реформи в поліції.

 

"Я вважаю, що реформа поліції іде в правильному напрямку. Це не скасовує відповідальності і нашого жалю з цього інциденту", – додав голова МВС.

 

Аваков підтвердив, що причетні до смертельного поранення дитини поліціянти провалили атестацію в МВС. Пан Арсен не бачить у тому провини МВС: поліціянт поновився через суд.

 

"Ми переглянемо справи тих, хто поновився. Ті, хто не пройшов переатестації, але поновився", – цитує аґенція "Українські новини".

 

Міністр внутрішніх справ також підтвердив: на місці злочину було більш ніж двоє осіб: зі слів Авакова, група з 4 осіб (2 поліціянти і 2 цивільних) "пристрілювала" рушницю у дворі, і один з учасників випадково поранив хлопчика.

 

"На мою думку, там має бути 5 підозрюваних у цьому вбивстві: 4 чоловіків, хто з них вистрілив – визначить слідство... а також жінка, яка заховала цю рушницю і таким чином сприяла приховуванню злочину", – сказав Аваков.

 

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому поліціянти напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Вони влучили у 5-річного Кирила, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

 

Івана Приходька та Володимира Петровця підозрюють у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

 

По Україні тривають акції протесту з вимогою відставки Арсена Авакова. У вівторок протестувальники встряли у сутички із правоохоронцями під будівлею поліційного постерунку у Переяславі-Хмельницькому.

 

05.06.2019