У Переяславі відбулися сутички біля постерунку поліції.

 

Масові акції протесту біля поліційних відділків відбулись у вівторок увечері у низці міст України. Учасники вимагали покарати винних у смерті 5-річного Кирила Тлявова. Трагедія сталась у Переяславі-Хмельницькому 31 травня. Згідно з висновками слідства, хлопчику вистрілили в голову п'яні поліціянти, коли він грався у себе на подвір'ї. 3 червня він помер у київській клінічній лікарні.

 

Про це повідомляє "Громадське"

 

 

У Києві та інших містах під час акцій учасники вимагали реформувати поліцію та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. До столичного управління МВС люди принесли іграшки та свічки, з дитячих кубиків виклали слово "вбивці" та запалили фаєри.

 

Найбільші протистояння протестувальників з поліцією відбувалися у самому Переяславі-Хмельницькому – під час протесту між націоналістами і правоохоронцями сталися сутички.

 

"Силовики" зі щитами оточили будівлю відділку, а націоналісти, серед яких зокрема радикали організації "С14", почали жбурляти в них каміння та димові шашки. Також вони запалили фаєри та підривали петарди. Коли хтось підходив близько, поліціянти застосовували у відповідь газові балончики.

 

До учасників акції вийшов новий очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Відповідаючи на питання протестувальників про те, чому спочатку повідомляли про поранення 5-річного Кирила від падіння на камінь, керівник поліції виправдовувався: коли дитину доправили у лікарню, таку версію висунули лікарі.

 

Також він підтвердив, що зброї, з якої стріляли в хлопчика, досі не знайшли. 

 

 

4 червня суд взяв під варту підозрюваних у вбивстві Кирила Тлявова – поліціянтів Володимира Петровця та Івана Приходька.

 

Спочатку їх підозрювали за статтями про хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень (коли хлопчик ще був живий), однак прокуратура перекваліфікувала підозру на статтю про умисне вбивство. Слідство також перевіряє версію, що вистрілити міг син поліціянта. 

 

У МВС повідомили про відсторонення від виконання службових обов'язків керівництва підрозділу поліції в Переяслав-Хмельницькому. Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку.

 

 

05.06.2019