Очільник поліції Київщини демісував через смерть пораненого копами хлопця.

 

Начальник Головного управління Національної поліції Київщини Дмитро Ценов подав у відставку через загибель 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому, у пораненні якого підозрюють правоохоронців.

 

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на брифінгу вночі після акціїї протестувальників під стінами МВС з вимогою покарати винуватців смерті дитини, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"Зараз було прийнято мною рішення й узгоджено з міністром, враховуючи те, що генерал Ценов звернувся до мене з рапортом про відставку, воно було узгоджене і буде прийнято таке кадрове мною рішення через 10 хвилин", – сказав Князєв пізно ввечері у понеділок, вийшовши на ґанок МВС.

 

Князєв висловив співчуття рідним померлої дитини.

 

Очільник поліції Київщини Дмитро Ценов заявив, що як керівник поліції Київщини несе відповідальність за дії своїх підлеглих.

 

"Тому я звернувся до голови Національної поліції з рапортом про відсторонення мене від займаної посади та прошу голову Національної поліції направити мене в найтяжчу точку нашої держави, а саме у місця проведення ООС", – зазначив Ценов.

 

Також прес-служба МВС повідомила, що керівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції Київщини відсторонено від виконання службових обов’язків; вирішують питання про їхнє подальше перебування в органах поліції.

 

"Керівництво МВС та Національної поліції України висловлює співчуття рідним 5-річного Кирила з приводу його смерті та запевняє, що максимально сприятиме у розслідуванні трагедії. Підозрюваних у смертельному пораненні 5-річного хлопчика у місті Переяслав-Хмельницький Київської області затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи не сприяють слідству", – йдеться в повідомленні.

 

Поліція пообіцяла максимально сприяти розслідуванню трагедії.

 

5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні 3 червня.

 

 

31 травня до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької лікарні привезли хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікарні в дитини виявили кульове поранення.

 

Наразі основна версія, що дитину випадково поранили працівники поліції, які напідпитку у позаробочий час стріляли неподалік від місця, де гуляв хлопчик. Обох підозрюваних затримали.

 

Спершу поліція поширювала версію, що хлопчик упав.

 

04.06.2019