Під час фестивалю на Дніпровщині внаслідок падіння даху сцени загинув чоловік.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження через трагедію на фестивалі Kozak-Fest за фактом порушення ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство) з приміткою "нещасний випадок". У суботу внаслідок сильного пориву вітру, грози і шквального дощу обвалився дах сцени етно-рок-фестивалю – одна людина загинула, двоє постраждали.

 

"Встановлено, що 1 червня о 21.30 в с. Жовтоолександрівка П’ятихатського району внаслідок сильного пориву вітру відірвалася частина конструкції, внаслідок чого 48-річний житель м. Дніпро отримав смертельну травму", – йдеться у повідомленні прес-служби поліції Дніпровщини.

 

 

Як інформує аґенція "Інтерфакс-Україна" з покликом на місцеве управління ДСНС, "рятувальники витягли 53 легкових автомобілі і врятували 135 осіб".

 

Постраждало дві особи – жінка 1967 року народження дістала перелом ноги, у чоловіка 1978 року народження – перелом ступні.

 

Організатори фестивалю скасували всі заходи, заплановані на неділю, 2 червня, через наслідки урагану.

 

"Друзі, на жаль, ми змушені повідомити вам сумну новину: через стихійне лихо всі заходи, заплановані на сьогодні, 2 червня, скасовано. Всю ніч команда KOZAK Fest намагалася ліквідувати наслідки негоди, але, на жаль, за такий короткий проміжок часу неможливо відновити повноцінну роботу сцени, яка постраждала найбільше", – йшлося у повідомленні.

 

Організатори висловили подяку співробітникам поліції, полку "Дніпро-1" і ДСНС за "чітку та злагоджену роботу".

 

"Ми приносимо вибачення гостям фестивалю, яким так і не вдалося сповна насолодитися справжньою якісною українською музикою. Сподіваємося на розуміння. До зустрічі наступного року", – додали організатори.

 

Напередодні музикант Дмитро Шуров на своїй сторінці в Instagram написав, що через страшний ураган "на фестивалі обвалився дах сцени" і "можуть бути постраждалі".

 

Він додав, що тисячі людей намагаються залишити фестиваль під стіною дощу.

 

"Утворюється хаос, падають дерева. Бажаю всім людям вийти з цієї халепи живими і здоровими, бережіть себе і близьких", – написав Шуров.

 

03.06.2019