Президент узяв секретарем РНБО екс-міністра фінансів Олександра Данилюка.

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони.

 

 

Про це йдеться в указі №327/2019, опублікованому на сайті голови держави.

 

“Призначити Данилюка Олександра Олександровича секретарем Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться у документі.

 

Кілька днів тому в коментарі телеканалу “112-Україна” Данилюк заявив, що має бачення, як повинна працювати Рада національної безпеки і оборони.

 

“Стосовно призначення, у мене є певне бачення, як має працювати РНБО, зараз ми це обговорюємо з паном Президентом, і я сподіваюсь, що в результаті ми отримаємо сильний орган, який буде вирішувати важливі питання, які зараз стоять перед країною, і виклики”, – сказав Данилюк.

 

При цім Данилюк, колишній міністр фінансів, заявив, що РНБО мусить опікуватися не лише безпековими справами. “РНБО – це орган, який вирішує стратегічні питання не тільки в сфері оборони, безпеки, у нас також є питання в економічній сфері, в енергетиці, у нас зараз є багато викликів, яким треба знаходити рішення”, – додав Данилюк.

 

Соратник Зеленського вважає, що Україна потребує "центр стабільності в державі". "Я бачу, що адміністрація і РНБО мають бути такими центрами стабільності”, – зазначив він.

 

 

Олександр Данилюк був постійним представником Президента Порошенка в Кабінеті Міністрів України з 2014 року, а з вересня 2015 року працював заступником голови Адміністрації Президента.

 

У квітні 2016 року Данилюк пішов на посаду міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана. Один зі значних його внесків – націоналізація "Приватбанку". 

 

У червні 2018 року Верховна Рада звільнила Данилюка з посади. Відставці передували конфлікти із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і генеральним прокурором Юрієм Луценком.

 

Під час президентських виборів Данилюк постав у статусі радника Володимира Зеленського. Супроводжував кандидата на зустрічах з іноземними делеґаціями. Якийсь час його прогнозували на посаду міністра закордонних справ.

 

28.05.2019