Партію "Слуга народу" поведе на вибори Дмитро Разумков.

 

Партію "Слуга народу" очолив радник Президента України, колишній речник його штабу з політичних питань Дмитро Разумков.

 

На прес-конференції у понеділок він повідомив, що на партійному з'їзді, котрий відбувся нещодавно, його обрано головою партії замість Івана Баканова, якого 22 травня указом Зеленського призначено першим заступником голови Служби безпеки України.

 

 

Минулого тижня радник Президента Руслан Рябошапка заявив, що Разумков буде першим номером у списку партії.

 

"Наскільки я розумію, це Дмитро Разумков", – анонсував Рябошапка у коментарі "УП".

 

Члени команди Зеленського заявили на прес-конференції, що так і не проведуть партійних праймеріз на ці вибори.

 

"Ми насправді вже написали систему на блокчейні "Електронний праймеріз", яку через стислі терміни не вдається реалізувати", – виправдовується керівник діджитал-спрямування виборчого штабу Михайло Федоров.

 

"Про класичні американські праймериз не може йтися", – підтвердив керівник виборчого штабу Олександр Корнієнко, додавши, що команда Зеленського винайшла систему, "при якій дивимося на кандидатів із трьох сторін".

 

Корнієнко запевняє, що кожного кандидата переведуть через документальну перевірку з залученням фахівців із безпеки, затим просіють через критерій доброчесності, а потім іще й дадуть кадрову оцінку за допомогою рекрутингових компаній.

 

У команді Зеленського стверджують, що всі помилки із кандидатами виправлятимуть. "Після того, як ми на з'їзді представимо список наших кандидатів, ми відкриємо можливість коментувати кожного нашого кандидата й давати ту інформацію, яку виборець вважатиме за потрібне", – сказав Корнієнко.

 

Скомпрометованих начебто вилучатимуть зі списку. "На жаль, не можна нікого включити. Нас може бути не 225 осіб у списку", – заявив керівник штабу.

 

Зі слів Корнієнка, перший етап виборчого з'їзду відбудеться 8 червня, а кандидатів висунуть допіру на другому етапі.

 

Партія "Слуга народу", котру посилають на вибори в період, коли Зеленський ще не розсипав свій виборчий рейтинг, ставить за план-максимум отримати одноосібну більшість у ВР. "Ми хотіли б не звертатися до інших партій для формування коаліції", – мріє штабіст Зеленського.

 

27.05.2019