Парубій звинуватив Зеленського у зневаженні інституцій.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що Володимир Зеленський іще не набувся відповідальності в статусі Президента України, й звинуватив його у зневаженні владних інституцій.  

 

Про це Парубій заявив на брифінґу в Києві у понеділок, коментуючи facebook-пост Зеленського зі закликом не перетворювати ВР на майданчик для виборчих кампаній.

 

 

"Верховна Рада як не реагувала, так і не реагуватиме на ці пасквілі. Ми працюватимемо за нашим законодавчим планом, який у нас був. Верховна Рада працюватиме, незалежно від зміни прізвища ще одного суб'єкта законодавчої ініціативи в Україні", – цитує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Парубій вважає заяви Зеленського про те, начебто депутати остаточно знищили легітимність Верховної Ради, недобрими.

 

"Мені сумно і тривожно від таких заяв новообраного Президента. На жаль, він ніяк не може відчути відповідальність, що він уже не роль грає, а він президент великої європейської країни, й такий намір знищувати інститути влади мені здається безвідповідальним. Це поганий початок, який матиме дуже небезпечні наслідки", – сказав Парубій.

 

Голова ВР гадає, що мине ще час, перш ніж Зеленський усвідомить, де він перебуває і ким він є.

 

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів із закликом не перетворювати Верховну Раду на майданчик для виборчих кампаній.

 

"Попри те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної Ради, ви маєте шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії. Для цього потрібно лише почати, нарешті, голосувати за реформаторські законопроекти, розроблені українськими та західними фахівцями", – написав Зеленський у Facebook.

 

27.05.2019