Міські депутати Адамик, Козловський та Лопачак хочуть відставки Садового.

 

Сьогодні, 27 травня, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що депутати Львівської міськради Петро Адамик, Григорій Козловський та Маркіян Лопачак зареєстрували в ЛМР ухвалу про дострокове припинення повноважень міського голови.

 

У документі йдеться, що юридичною підставою для такого рішення є постанова Львівського апеляційного суду від 30 січня 2017 року, що визнає протиправною бездіяльність міського голови Андрія Садового щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та вибору земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

 

Як розповів один із ініціаторів ухвали Петро Адамик, загалом ухвал про дострокове припинення повноважень міського голови Львова є п’ять, у кожній з яких вказана інша причина, передає Твоє місто.

 

«Якщо говорити про мою мотивацію, то управлінські рішення не ухвалюються, а міський голова з одного виборчого процесу заходить в інший. Він сам сказав, що ця його каденція – остання.

 

Чашу мого особистого терпіння переповнило те, що він другий місяць ховає ухвалу, підготовлену мною і Маркіяном Лопачаком, про те, щоб місто стимулювало військових-контрактників сумою 20 тис. грн одноразово. На ухвалу потрібно 2–4 млн грн від міста. Моршин платить, Тернопіль платить, а нам сором – ми на свято пампуха витрачаємо такі гроші», – каже Петро Адамик.

 

За його словами, підготовлені ухвали мають пройти через депутатські комісії і візування. Для ухвалення рішення потрібно 2/3 голосів депутатського корпусу ЛМР.

 

Коли ці ухвали розгляне міськрада, наразі невідомо. Водночас, наступного засідання депутати хочуть внести на розгляд ухвалу про одноразові виплати військовим-контрактникам, які воюють на сході. 

 

Тим часом у Львові на площі Ринок представники різних громадських організацій оголосили безстроковий протест з вимогою відставки Андрія Садового. Це ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини та ін. Вони встановили намети.

 

Учасники ГО «Розвиток громади» та Нацкорпус неодноразово вривалися до ЛМР і зривали засідання сесії. А минулого тижня зірвали засідання виконкому ЛМР й облили фарбою чиновників.

27.05.2019