У Львові померла писанкарка Ганна Косів.

 

У Львові померла писанкарка Ганна Косів, про це повідомляє прес-служба ЛМР.

 

Ганна Косів відома використанням у своїх роботах трипільських мотивів. 2016 року у львівському видавництві «Свічадо» вийшла її книжка «Писанки Ганни Косів. Трипільські мотиви», що містить взірці писанок мисткині.

 

"Дивними шляхами скерував Господь думки Ганусі до первня життя – яйця (курячого, перепелиного і навіть страусиного). Яйця – ідеальної еліпсовидної форми, яка в руках жінки закрутилася шляхами все нових необмежених можливостей. Так появилися "Дороги", "Драбини і драбинки небесні", "Кручені круцьки" , "Колеса", "Зимові дерева", "Сіро-червоні світи" – жмути замкнених у собі меандрів і звивистих ліній. Відкриття: лінія, яку воском започатковуємо на яйці, вираховуючи очима і серцем місце її зустрічі й кінця, мимоволі переходить у вічність, де почато-кінець уже не існує, межа стерта, є тільки коло – еліпс-хвиля – вічний рух", – писала у передмові до книжки Іванка Крип'якевич-Димид.

 

Як повідомив чоловік Ганни Косів, викладач програми "Етика – політика – економіка" УКУ Юрій Підлісний, прощання з писанкаркою відбудеться сьогодні, 27 травня, на вул Дубова, 8, де о 19:00 буде парастас. Поховають Ганну Косів завтра, 28 травня, на Личаківському цвинтарі. Процесія розпочнеться на вул. Дубова, 8 о 13:00, відтак буде переїзд до церкви Покрови на вул. Личаківській і на цвинтар.

27.05.2019