Депутати оскаржили указ про розпуск ВР у Конституційному Суді.

 

Народні депутати оскаржили в Конституційному Суді указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск парламенту. У п'ятницю група нардепів зареєструвала скаргу в КС.

 

Ініціатива скарги належить фракції "Народний фронт". Згідно з повідомленням "НФ", подання підписало 62 народних депутати.

 

 

"Ми вбачаємо в указі президента пряме і явне порушення принципу верховенства права, закладеного в нашій Конституції. Ми вбачаємо в цьому намагання, користуючись політичною доцільністю, використовувати право як дишло, що є неприпустимим у демократичних державах", – заявив заступник голови фракції "НФ" Андрій Тетерук.

 

Депутат нагадав, що парламентська коаліція припинила свою діяльність водночас із заявою "НФ" 17 травня 2019 року. Звідтоді й почався 30-денний термін, відведений для формування нової коаліції.

 

"Ми як народні депутати звертаємося до Конституційного Суду, щоби він надав правову оцінку діяльності новообраного президента Зеленського, який вчинює правові акти з грубим порушенням Конституції і законодавства", – сказав представник "Народного фронту".

 

24.05.2019