Зеленський підтвердив зацікавленість до плебісциту щодо зносин із РФ.

 

Президент України Володимир Зеленський підтвердив свій інтерес до проведення всенародного плебісциту на тему домовленостей із Росією щодо Донбасу.

 

Про це Зеленський заявив на зустрічі з протестувальниками, котрі брали участь у пікеті під АП, що зібрався у відповідь на ініціативу Банкової з референдумом. Напередодні пропозицію плебісциту висловив голова АП Андрій Богдан.

 

 

Президент уточнив: йому не йшлося про референдум, котрий має силу закону, а радше про інтрумент з’ясування думки суспільства, повідомила прес-служба АП.

 

"Ми маємо чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми", – сказав Зеленський.

 

Президент ствердив, що він прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше.

 

Цікаво, що Банкова готова зрезиґнувати за інтерпретації цього плебісциту саме як референдуму. "Учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством", – переказує прес-служба АП.

 

24.05.2019