Олена Зеркаль зрезиґнувала з посади заступника голови АП у першу ж добу.

 

Олена Зеркаль наразі не входитиме до команди Володимира Зеленського в Адміністрації Президента. У середу переможець виборів підписав указ про скасування указу про призначення пані Зеркаль заступницею голови АП.

 

"Скасувати як такий, що нереалізований, указ президента України від 21 травня 2019 року №309 «Про призначення О. Зеркаль заступником глави Адміністрації Президента України»", – ідеться в новому указі Володимира Зеленського.

 

 

У вівторок увечері, на тлі появи чуток про відставку пані Зеркаль, Адміністрація Президента зняла указ №309 зі своєї офіційної інтернет-сторінки. Втім, згодом команда Зеленського збагнула, що скасувати указ – це не те саме, що стерти пост у соціальних мережах, отож у середу указ щодо Зеркаль таки відновили на веб-сторінці.

 

Олена Зеркаль підтвердила, що відмовилася від посади заступника голови АП, втім, пообіцяла надати подробиці згодом. "Дякую за всі ваші емоції (без винятку). Вони надихають! Парадокси з указом №309 породжують чутки і непорозуміння. Особисто я не люблю у такий спосіб тримати людей в напрузі. Тому ввечері дам чітке пояснення. Наразі можу сказати – питання не в посаді", – написала пані Зеркаль у Facebook.

 

 

Згідно з даними видання "Європейська правда", пані Зеркаль очікувала на інакший формат співпраці зі Зеленським – вона планувала отримати статус уповноваженого з питань міжнародних судів України щодо Росії, адже курувала цей напрямок при Павлові Клімкіну у Міністерстві закордонних справ.

 

Ще одним поясненням кадрового демаршу начебто є незгода з командою, призначеною Зеленським до АП. "Відомо, що призначення дипломатки на посаду зовнішньополітичного радника президента (у статусі замглави АП) зірвалося з ініціативи самої Зеркаль. Чинна заступниця глави МЗС не вважала за можливе працювати із тим керівництвом Адміністрації Президента, яке обрав Зеленський", – написала "ЄП".

 

22.05.2019