На Банковій почалися консультації щодо розпуску Верховної Ради.

 

В Адміністрації Президента тривають консультації глави держави Володимира Зеленського з головами депутатських фракцій і груп щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ". Згідно з Конституцією, достроковому припиненню повноважень Верховної Ради мають передувати консультації Президента з керівництвом Верховної Ради і лідерами фракцій. Консультації почалися о 10:00.

 

 

Зустріч розпочалася о 10-й годині. Перед цим біля входу до АП із журналістами поспілкувалися лідери фракцій "Опоблоку" Вадим Новинський, "Народного фронту" Максим Бурбак, Радикальної партії Олег Ляшко, "Самопомочі" Олег Березюк та заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, а також лідер депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко.

 

При цім Ляшко приїхав під Адміністрацію Президента на велосипеді.

 

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилася спілкуватися з представниками ЗМІ перед початком зустрічі з Президентом, пообіцявши прокоментувати все після консультацій.

 

Також не давала коментарів журналістам і перша заступниця Голови ВР Ірина Геращенко.

 

Олег Ляшко намагався здійснювати онлайн-трансляцію із консультацій. Втім, перед початком розмови охорона Президента вимагала від Ляшка здати телефон. Зокрема, коли парламентарії зайшли до зали, де розпочалися консультації, Ляшко сперечався із охороною, яка вимагала від нього здати телефон, через який депутат мав намір вести стрім із зустрічі Президента з лідерами фракції.

 

"Покладіть телефон і заходьте", – відрубали бодіґарди.

 

21.05.2019