Місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну.

 

Місія Міжнародного валютного фонду прибула в Київ для оцінювання виконання поточної програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій щодо IV статті статуту МВФ.

 

"Експерти МВФ розпочали свою роботу в Україні", – повідомили інформаційній аґенції "Інтерфакс-Україна" в українському представництві МВФ у вівторок уранці.

 

Раніше голова представництва фонду в Україні Йоста Люнгман зазначав, що місія планує працювати в Україні два тижні. Серед основних проблемних питань він відзначив ухвалення нової редакції закону про відповідальність за незаконне збагачення після скасування попередньої Конституційним Судом у лютому цього року.

 

На думку експертів, робота місії та ймовірність ухвалення нею позитивного рішення можуть зіткнутися з додатковими труднощами через те, що президент Володимир Зеленський, який напередодні перебрав повноваження, заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував уряду піти у відставку. Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про свою відставку з 22 травня.

 

Згідно з повідомленням українського уряду, у вівторок прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з представниками місії МВФ. "Така співпраця важлива для обох сторін, передусім з огляду на виконання програми реформ, підтримку фінансової стабільності держави та продовження діалогу з іншими партнерами та інвесторами України", – йдеться у незвично короткому повідомленні Кабміну.

 

21.05.2019