Суд дозволив Конґресу отримати фінансові документи Дональда Трампа.

Конґресмени-демократи вже довгий час домагалися податкових декларацій глави Білого дому.

 

                                        Суддя Аміт Мегта

 

Окружний суд Вашінґтона в понеділок, 20 травня, підтримав позицію конґресменів США, котрі вимагали надати їм податкові декларації президента країни Дональда Трампа від його бухгалтерської фірми. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Сам президент заявив, що не згоден з рішенням федерального судді Аміта Мегти (Amit Mehta), і пообіцяв подати апеляцію. Адвокати Трампа і його компанії вважають, що запит Комітету з нагляду Палати представників до бухгалтерської фірми про надання фінансових документів виходить за рамки повноважень Конґресу, встановлені Конституцією.

 

Тим часом суддя Аміт Мегта відхилив прохання американського президента відкласти реалізацію  рішення до апеляції.

 

Демократи в Конґресі США вже кілька місяці вимагають розкрити податкові відрахування Трампа за 2013-2018 роки. Голова комітету Палати представників з фінансів і податків Річард Ніл звернувся з цим запитом до Податкового управління (IRS) США і також зажадав у відомства деталей про можливі податкові перевірки щодо Трампа і його бізнесу.

 

Дональд Трамп всупереч усталеній для президентів США практиці досі не розкрив інформації про свої податкові відрахування.

21.05.2019