Полторак подав рапорт про відставку з посади міністра оборони.

 

Міністр оборони України Степан Полторак подав заяву про заяву про відставку з посади.

 

Копію заяви він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Пане Президенте України – Верховний головнокомандувачу Збройних Сил України, з повагою ставлюсь до Вашого конституційного права визначитись із міністром оборони України і подати кандидатуру на затвердження до Верховної Ради України та [...] прошу Вас розглянути встановленим порядком питання щодо звільнення мене з посади міністра оборони України", – ідеться у заяві.

 

Згодом міністр оборони опублікував на своїй сторінці нотатку, в котрій подякував українцям за слова підтримки. "Я розчулений. Я дякую усім за підтримку та теплі слова. Вдячний за те, що усі ці роки ви були разом зі мною. Ми підняли армію з колін. І нині, – вона на рівні із провідними арміями світу. Це була заслуга кожного із вас. Ми разом створили потужну армію патріотів, яка готова дати відсіч сильному агресору", – зазначив Полторак.

 

При цім міністр оборони долучив до своєї нотатки із фотоколажем, на котрому він зображений на тлі палаючого Кремля.

 

 

Міністр оборони Степан Полторак написав заяву вже після того, як відбулася церемонія представлення родів українського війська новоспечному верховному головнокомандувачу Володимиру Зеленському.

 

Під час самої церемонії відбувся показовий демарш – командувач Силами спеціальних операцій України Ігор Луньов і голова Служби безпеки України Василь Грицак не віддали честь Володимиру Зеленському. Щодо Полторака, то він є цивільним міністром – він і не мусив приставляти долоню до голови.

 

20.05.2019