Зеленський подякував за протидію російській аґресії.

 

Президент Володимир Зеленський подякував світовій спільноті за допомогу Україні в протидії російській аґресії, а також ужив перед іноземними делеґаціями гасло "Слава Україні!".

 

Про це Зеленський сказав під час виступу на урочистому прийнятті для голів іноземних делеґацій з нагоди вступу на посаду Президента, повідомила прес-служба АП.

 

 

Інавґурований Президент висловив для посланців іноземних держав дві емоції – подяку й надію.

 

"Я дякую всім міжнародним партнерам за допомогу Україні у проведенні чесних демократичних виборів. Радий, що разом ми довели: Україна – вільна й демократична держава. Я дякую за допомогу, яку всі ці роки ви надаєте нам: у подоланні корупції, у життєво важливих реформах, у підтриманні економіки, і найголовніше – у боротьбі з воєнною агресією Російської Федерації на сході України та в Криму", – сказав Зеленський.

 

"Моя друга емоція – це надія. Надія, що завдяки нашим спільним зусиллям в Україні якнайшвидше настане мир. Надія на те, що наша співпраця продовжиться, ба більше – буде ще тіснішою та результативнішою. Надія, що кількість наших міжнародних партнерів зростатиме і в будь-якому куточку планети знатимуть: з Україною можна мати справу – це гарний партнер", – додав Президент.

 

Володимир Зеленський пообіцяв працювати так, щоб Україна була "не надокучливим далеким родичем, який усіх розчаровує", а стала надійною сестрою, "якою всі пишатимуться". "І щоб «Слава Україні!» звучало не тільки у нас, а й в усьому світі", – завершив він.

  

20.05.2019