Останній захід Порошенка: Президент відвідав "Биківнянські могили".

 

У День пам’яті жертв політичних репресій Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко вшанували пам'ять тисяч загиблих у часи репресій. Захід у меморіалі "Биківнянські могили" став останньою появою голови держави у публічному громадському заході.

 

 

Президентське подружжя поклало квіти до Братської могили та вшанувало пам’ять загиблих. Петро та Марина Порошенки також поставили лампадки та вшанували пам'ять жертв тоталітаризму біля центрального монументу меморіалу, повідомила прес-служба АП.

 

Голова держави із дружиною також взяли участь у церемонії покладання вінка квітів до пам’ятного знака польських поховань.

 

Президент України Петро Порошенко заявив у своєму виступі, що цьогоріч світ та Україна згадують річниці трагічних подій – 75-ті роковини депортації кримськотатарського народу, 80-річчя Другої світової війни.

 

"Цей рік – рік нагадування не лише нам, а й усьому світу про важливі історичні уроки", – зауважив Порошенко.

 

 

Президент наголосив, що жахливі злочини комуністичного режиму проти людяності стали можливими у тому числі через втрату української державності, яку ми не змогли відстояти в часи Української революції 1917–1921 років. "Наш народ заплатив надто високу ціну за прорахунки. Прорахунки, які були зроблені сто років тому. Ми не маємо допускати навіть думки про те, щоб повторити той гіркий досвід знову", – додав голова держави.

 

"Тому щоразу неодмінно підтверджуємо тезу про незворотність нашого європейського курсу, європейського курсу України. Про неприпустимість повернення України в лоно Російської Федерації. На землі, де дерева ростуть з людської крові, не може бути й мови про політичні загравання з агресором і спадкоємцем режиму, який цю кров проливав", – підкреслив Президент.

 

Голова держави наголосив: "Трагедія комуністичного терору має стати повчальним уроком на майбутнє, надійним запобіжником від спроб реанімувати «русскій мір» на нашій українській землі».

 

19.05.2019