Протестувальники знесли паркан Меморіалу Небесній сотні на Інститутській.

 

Група приблизно зі сотні молодих осіб повалили паркан на вулиці Інститутській, встановлений довкруж території майбутьного меморіалу Героїв Небесної cотні – Музею Майдану.

 

Про це повідомляє видання Insider.

 

 

Акція почалася раптово. Протестувальники скандували: "Слава Небесній сотні!". Вони не мали на собі якихось ідентифікаційних ознак.

 

На місці була присутня адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська, юрист Масі Найєм та активісти руху "Хто замовив Катю Гандзюк".

 

Згідно з даними видання "Українська правда", серед виконавців демонтажу були представники націоналістичного руху "С14".

 

Як заявив координатор "С14" Сергій Мазур, паркан "заважав розслідуванню убивств Небесної сотні".

 

Він додав, що Музей Майдану "вже знищив місце смерті Героя України Плеханова". "Тепер там не можна провести слідчого експерименту. Більше такого не буде", – додав він. 

 

Музей Майдану назвав події на Інститутській "погромом". Адміністрація запевнила, що ніколи не ігнорувала потреб слідства щодо розстрілів на Майдані.

 

"Протиставляння меморіалу слідству хибне та спекулятивне. І комусь – вигідне", – йдеться у заяві музею.

 

Адміністрація музею зауважила, що загорожа є обов’язковим елементом на будівельному майданчику. З-поміж іншого, вона захищала демонтовану бруківку від розкрадання, зазначили в музеї.

 

У заяві також йдеться про те, що адміністрація музею ніколи не уникала спілкування, сама ініціює зустрічі з іншою стороною, але досить часто чує на свою адресу різноманітні звинувачення замість пошуку порозуміння і компромісу.

 

"Знову й знову закликаємо "борців за справедливість", перш ніж нападати, валити, звинувачувати, пильно аналізувати, чи не є перекрученою чергова "сенсація". І йти на комунікацію, знати аргументи іншої сторони та прислухатися до думки решти громадян", – йдетося у заяві.

 

19.05.2019