Єврокомісія оштрафувала п'ять великих банків.

Їх звинуватили в картельній змові.

 

                                      Марґрет Вестаґер

 

Наглядові органи Європейської Унії в царині конкуренції в банківській сфері наклали великі штрафи на п'ять великих банків. Американські Citigroup і JP Morgan, британські Royal Bank of Scotland (RBS) і Barclays, японський Mitsubishi UFG зобов'язані сплатити штраф на загальну суму 1,07 мільярда євро. Про це говориться в повідомленні Єврокомісії, опублікованому в четвер, 16 травня, його цитує німецьке ділове видання Finanz und Wirtschaft.

 

Ці фінансові інститути звинувачені в картельній змові за махінації з котируваннями валют. За даними наглядових відомств, продавці валют у закритих чатах обмінювалися конфіденційною інформацією і планами дій, час від часу координуючи свої стратегії. Йшлося, зокрема, про операції з обміну євро, доларів США і швейцарських франків.

 

Раніше у «чорному списку» перебував і швейцарський банк UBS, утім його звільнили від штрафу, оскільки його керівництво саме повідомило про незаконні домовленості.

 

Як заявила голова антимонопольного відомства Євроунії Марґрет Вестаґер (Margrethe Vestager), валютні операції є однією з найважливіших частин фінансового ринку. Їх щоденний обсяг становить багато мільярдів євро.

16.05.2019