США підготували другий пакет санкцій через отруєння Скрипалів.

Він передбачає обмеження на імпорт і експорт, а також зниження рівня дипломатичних відносин із Росією.

 

                                        Андреа Томпсон

 

Держдепартамент США передав президентові Дональдові Трампу другий пакет санкцій у справі про отруєння у Великій Британії колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це заявила заступниця державного секретаря Андреа Томпсон (Andrea Thompson) на слуханнях у комітеті Сенату в закордонних справах за запитом сенатора від штату Нью-Йорк, члена Демократичної партії Роберта Менендеса (Robert Menendez). Про це повідомляється на офіційній сторінці Держдепартаменту Сполучених Штатів.

 

За словами Андреї Томпсон, нові обмеження – частина розширеної стратегії щодо Росії. Вона зазначила, що в Держдепартаменті «проаналізували ці санкції, зробили перший крок для їхньої імплементації».

 

Нагадаємо, що Сергій Скрипаль і його донька були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року за допомогою нервово-паралітичної речовини «Новичок», розробку якої вели ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за інцидент особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.

 

Перший пакет американських санкцій через отруєння Скрипалів набрав чинності 27 серпня 2018 року. Обмежувальні заходи охоплюють заборону на продаж Росії зброї, а також товарів і технологій подвійного призначення.

 

Другий пакет санкцій передбачатиме, зокрема, повну заборону на експорт до Росії американських товарів, обмеження імпорту російських товарів до США, зниження рівня дипломатичних відносин, заборону на авіаперевезення до Сполучених Штатів державними авіакомпаніями Росії.

16.05.2019