Зеленський позбиткувався з абревіатури ВРУ через затримку з інавгурацією.

 

Президент-елект Володимир Зеленський висловив обурення тим, що Верховна Рада, попри запевнення, що дату інавгурації визначать на першому після встановлення офіційних результатів виборів пленарному засіданні, досі не призначила дату церемонії.

 

На своїй сторінці у Facebook Зеленський опублікував цитату голови ВР Андрія Парубія: "Обіцяємо вам, що 14 травня ми точно призначимо дату інаугурації", додавши, що він трактує її не як "цитати великих людей", а як "брехню великих шахраїв". 

 

При цім Володимир Зеленський вказує на те, що Верховна Рада України – "сокращенно ВРУ". "ВРУ (з російської – "брешу", – Z) – то їхній життєвий девіз", – зазначив переможець виборів.

 

Президент-елект порадив виборцям запам'ятати прізвища депутатів цього скликання, аби на наступних виборах зробити висновки.

 

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський записав звернення до Верховної Ради, в котрому висловив вимогу призначити датою його інавгурації 19 травня.

 

Зеленський заявив, що парламент дбає лише про власні інтереси, відкладаючи час церемонії.

 

"Поки що ви дієте виключно в своїх інтересах, боїтесь розпуску Ради і затягуєте призначення дати інавгурації", – заявив переможець виборів.

 

У ВР зареєстровано понад півдесятка законопроектів із різними датами інавгурації.

 

15.05.2019