Порошенко: Підтримую швидший вступ Зеленського на посаду.

 

Президент України Петро Порошенко запевнив, що підтримує якнайшвидшу інавгурацію Володимира Зеленського. Голова держави підкреслив, що рішення про проведення інавгурації та вступ на посаду нового Президента залежить від Верховної Ради.

 

Про це Порошенко сказав в інтерв’ю журналістам у ході робочого візиту до Брюсселя, інформує АП.

 

 

"Сьогодні м’яч перебуває на полі парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб парламент якнайшвидше визначився із датою інавгурації. І з мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду", – запевнив Президент.

 

Петро Порошенко зауважив, що в політичній дискусії окремо прозвучала позиція щодо можливих дострокових парламентських виборів. "З одного боку – політик має бути завжди готовий до виборів. Я тут не бачу жодної проблеми. З іншого боку, демократія – це є процедура. І все має бути з дотриманням конституційної і законодавчої процедури", – наголосив Порошенко.

 

"Потрібно, щоб парламент у рамках Конституції і законодавства знайшов те рішення, яке б і влаштувало український народ, і влаштувало обраного Президента, і забезпечило захист демократії і конституційного процесу", – резюмував чинний голова держави.

 

14.05.2019