Екс-президента Бразилії Мішела Темера повернуто до в'язниці.

Відповідне рішення ухвалили судді в Ріо-де-Жанейро.

 

   

 

Колишній президент Бразилії Мішел Темер (Michel Temer) має повернутися за ґрати в зв'язку з підозрами в тому, що він причетний до масштабної корупційної афери. Апеляційний суд в Ріо-де-Жанейро в середу, 8 травня, розпорядився взяти під варту 78-річного політика.

 

Поліція затримала Темера ще в березні в рамках широкомасштабного антикорупційного розслідування, що отримало назву «Операція автомийка». Кілька днів він перебував у попередньому ув'язненні, проте був звільнений за рішенням судді першої інстанції, яке тепер скасувала вища судова інстанція.  Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters. 

 

Колишнього главу держави, чий термін повноважень закінчився наприкінці 2018 року, підозрюють в отриманні хабарів за надання державних контрактів зі зведення третього енергоблоку на бразильській АЕС Angra, а також у відмиванні грошей, перешкоджанні здійсненню правосуддя і створенні злочинної спілки.

 

В рамках цієї ж справи вже засуджено ще одного колишнього бразильського лідера – Луїса Інасіу Лула да Сілву. Він отримав 12 років тюремного ув'язнення.

 

З січня 2019 року, коли Мішел Темер втратив недоторканність, проти нього в Бразилії відкрили загалом десять різних кримінальних справ. Темер неодноразово відкидав висунуті проти нього корупційні звинувачення. Після постанови про арешт адвокат Темера запевняв журналістів, що немає підстав для взяття його клієнта під варту, стверджуючи, що це «несправедливість».

09.05.2019