Українське зовнішньополітичне відомство отримало інформацію про завершення каденції посла США в Україні Марі Йованович. Відтак МЗС сподівається на плідну співпрацю з її наступником.

 

Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко на брифінґу, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ми цінуємо суттєвий вклад посла Йованович у зміцнення українсько-американських відносин. Бажаємо подальших професійних успіхів і, звісно, сподіваємося на те, що такою ж успішною буде співпраця з її наступником", – сказала вона.

 

При цім пані Зеленко не відповіла, чи отримало українське МЗС запит на агреман нового посла.

 

"Дійсно, ми отримали інформацію від Державного департаменту США щодо завершення роботи посла США Марі Йованович в Україні. Треба сказати, що ми сприймаємо ротацію глави диппредставництва США в Україні як плановий процес, який відбувається відповідно до правил і процедур", – додала спікер.

 

Вона зазначила, що останні роки були дуже плідними в американсько-українських відносинах. "У складні для України часи США вкотре підтвердили свою репутацію надійного друга і стратегічного партнера", – резюмувала Зеленко.

 

08.05.2019