Головою Вищого антикорупційного суду обрали Олену Танасевич.

 

Збори суддів Вищого антикорупційного суду України у вівторок обрали головою ВАС Олену Танасевич, суддю першої інстанції.

 

Як передає аґенція "Інтерфакс-Україна", Танасевич обрали шляхом таємного голосування; вона отримала 23 голоси суддів. 

 

 

Другого кандидата – суддю Ольгу Саландяк – підтримало 10 суддів.

 

"Працюватимемо і в процесі вирішуватимемо ті проблеми, які з'являться", – сказала новообрана голова ВАКС журналістам після обрання.

 

З її слів, повноваження голови ВАКС пов'язані з організаційною діяльністю і матеріально-технічним забезпеченням роботи суду. Питання з приміщенням суду, як зазначила Танасевич, "як і раніше, залишається відкритим".

 

Новообраний керівник суду додала, що рішення про те, коли розпочне роботу ВАКС, ухвалять збори суддів.

 

Як зазначає аґенція "Укрінформ", суддям ВАС вдалося обрати голову лише з додаткової спроби.

 

Після підрахунку результатів таємного голосування у "першому турі" виявилося, що ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. Зокрема, за Танасевич віддали голоси 15 суддів, за Олега Павлишина – 14, за Маркіяна Галібалу – 9. При тім переможець мусив набрати щонайменше 20 голосів суддів із 38. У "другому турі" Танасевич отримала 16 голосів, а Павлишин – 15; 7 суддів не підтримали жодного.

 

Олена Танасевич народилась у 1982 році. Закінчила Харківську юридичну академію. З 2002 року працювала юристом, а потім помічником судді. Присягу судді склала у 2012 році.

 

До обрання у Вищий антикорупційний суд Танасевич працювала суддею в Печенізькому районному суді Харківщини.

 

07.05.2019