СБУ зірвала підготовку диверсії на збройному арсеналі ЗСУ.

 

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила працівника одного з арсеналів Збройних Сил України, завербованого російськими спецслужбами, і запобігла підготовці терористичного акту на складі, в якому зберігають стратегічні запаси новітніх ракет та боєприпасів.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

 

 

"Оперативники СБ України встановили, що на початку поточного року представники російської спецслужби завербували працівника арсеналу ЗСУ. Для цього вони використовували методи психологічного впливу та тиску, погрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Перед працівником арсеналу були поставлені завдання із збору та передачі інформації про військовий об’єкт, зокрема стан охорони, наявність та переміщення зброї. Отриману інформацію країна-агресор планувала використати для здійснення диверсій на стратегічному військовому об’єкті для підриву обороноздатності України", – поінформували в офісі спецслужби.

 

За виконання завдань працівнику ЗСУ спецслужби РФ обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії. Службовця забезпечили засобами зв’язку та визначили електронні канали для передачі інформації з обмеженим доступом. Супроводження та координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через інтернет.

 

СБУ відзвітувала, що їй вдалося запобігти "втягуванню українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України".

 

07.05.2019