Порошенко звільнив голову Нацради з питань телебачення.

 

Президент України Петро Порошенко призначив членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка, завідувача відділу головного департаменту інформаційної політики АП, замість Юрія Артеменка, котрий очолював Нацраду, однак попросився у відставку.

 

Указ про призначення Горковенка оприлюднено на сайті голови держави. 

 

 

"Відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 106 Конституції України, статей 4, 6 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", постановляю призначити Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", – йдеться у документі. 

 

Голова Нацради Юрій Артеменко заявив про свою відставку 4 травня.

 

 

"Термін моїх повноважень як члена Національної ради завершується у липні. Проте сьогодні, за два місяці до його закінчення, я прийняв рішення подати у відставку і піти з посади", – повідомив Артеменко.

 

"По-перше, проста людська втома – протягом 5 років у постійному стресі працювати щоденно, по 10-12 годин, інколи навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, що надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу", – зазначив Артеменко в заяві, поширеній на сайті Нацради.

 

Стаття 106 Конституції передбачає, що Президент "призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

 

06.05.2019