Стрімко зросла кількість жертв авіакатастрофи в Шереметьєво.

З осіб, котрі перебували на облавку Sukhoi Superjet 100, вижило менше як половина.

 

 

Слідчий комітет Росії (СКР) у ніч на понеділок, 6 травня, повідомив, що внаслідок катастрофи авіалайнера Sukhoi Superjet 100  авіакомпанії «Аэрофлот» в московському аеропорту Шереметьєво загинула 41 людина, в тому числі один член екіпажу. Раніше повідомляли про 13 загиблих.

 

Загалом на облавку перебувало 78 осіб – 73 пасажири і п’ять членів екіпажу. Вижили 37 осіб. Про це повідомив російський інформаційний портал  «Газета.Ру».

 

«Аэрофлот» опублікував список осіб, котрі вижили, п'ятеро з них шпиталізовані. Щонайменше двоє, за повідомленнями російських ЗМІ, перебувають у важкому стані. Живими залишилися чотири члени екіпажу, зокрема пілоти.

 

Трагедія трапилася у неділю, 5 травня. Аваілайнер Sukhoi Superjet 100 виконував рейс SU-+1492 Москва – Мурманськ і злетів о 17:57 за московським часом. О 18:25 пілоти доповіли про аварійну ситуацію, через п'ять хвилин після цього літак, який повернувся в Шереметьєво, почав виконувати приземлення. Літак зайнявся у момент, коли здійснив аварійну посадку. 

 

Евакуація пасажирів була проведена за допомогою рятувальних трапів. Частина людей в хвостовому відсіку літака не встигла евакуюватися.

 

Літак після жорсткої посадки вигорів повністю. На місці інциденту працюють криміналісти центрального апарату СКР. Кримінальну справу розслідують за статтею про порушення експлуатації повітряного транспорту, яке спричинило з необережності смерть двох і більше осіб. 

 

Згідно з однією з версій, причиною виникнення пожежі на облавку стало потрапляння в корпус судна блискавки. За іншою версією, займання сталося через несправність електрообладнання.

06.05.2019