Ізраїль завдав авіаударів по об'єктах в Секторі Ґаза.

Це стало відповіддю на ракетний обстріл ізраїльської території бойовиками ХАМАЗ.   

 

 

Після ракетного обстрілу ізраїльської території зі Сектора Ґаза армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала в неділю, 5 травня, авіаудари по двох сотнях цілей на палестинських територіях. Про це повідомив 9 канал ізраїльського телебачення з покликом на пост в мікроблозі Twitter на офіційній сторінці ЦАХАЛ.

 

У числі цілей ізраїльської авіації – об'єкти радикального ісламістського руху ХАМАЗ і терористичної організації «Ісламський джихад», зокрема фабрики з виробництва зброї, склад, а також тренувальний майданчик і командний центр у будівлі мечеті.

 

За даними ЦАХАЛ, за минулу добу зі Сектора Ґаза по Ізраїлю було випущено 430 ракет. Внаслідок ракетного обстрілу одна людина загинула, ще 83 отримали поранення. Ракетами зруйновано багато будинків, десятки тисяч людей були змушені евакуюватися в безпечну зону.

 

Представники ЦАХАЛу заявили про часткову мобілізацію резервістів. Мова йде про розвідників, фахівців служби тилу і підрозділів ППО.

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу розпорядився продовжувати масовані авіаудари і додатково скерувати на кордон зі Сектором Ґаза артилерію і піхоту. «ХАМАС заплатить величезну ціну за обстріл Ізраїлю», – пообіцяв керівник ізраїльського уряду.

 

Тим часом влада Палестинської автономії повідомила, що внаслідок ізраїльських авіаударів загинуло щонайменше шестеро цивільних осіб, ще 47 отримали поранення.

 

Європейська Унія закликала палестинську сторону негайно припинити ракетний обстріл Ізраїлю. «Ізраїльтяни і палестинці мають право жити в умовах миру», – зазначається в заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄУ Майї Косьянчич. Керівництво США висловило солідарність з ізраїльською стороною, особливо наголосивши на її «праві на самооборону».

05.05.2019