Порошенко і Лаґард висловили занепокоєння становищем із "Приватбанком".

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард, під час якої вони обговорили фінансове становище в Україні та необхідність подальшої реалізації реформ.

 

"Голова Української держави подякував директору-розпоряднику МВФ за постійну підтримку реформ в Україні, які вже почали приносити позитивні результати і стимулювати економічне зростання", – повідомляє прес-служба Президента України.

 

Лаґард відзначила макрофінансову стабільність в Україні й успішне функціонування банківської системи країни.

 

"Водночас висловлено стурбованість ситуацією навколо судових процесів в Україні з метою денаціоналізації "Приватбанку", що може поставити під загрозу фінансову стабільність держави", – йдеться в повідомленні.

 

Крістін Лаґард запевнила Петра Порошенка, що МВФ і надалі підтримуватиме Україну.

 

"Я подякувала Президенту Петру Порошенку за тісну співпрацю під час його президентства, під час якої Україна успішно повернулася до макростабільності та зростання після глибокої економічної кризи 2014–15 років", – сказала Лаґард, згідно з повідомленням прес-служби МВФ.

 

З її слів, вони з Порошенком погодилися "забезпечити досягнутий прогрес у просуванні ключових реформ, а особливо забезпечити незалежність центрального банку і підтримати стабільність банківської системи".

 

Лаґард і Порошенко погодилися, що Україні слід зробити ще дуже багато, щоб забезпечити "сучасну ринкову економіку, яка регулюється верховенством права і здатна залучити значні інвестиції" та підняти рівень доходів українців до рівня сусідніх країн. "Фонд готовий продовжувати підтримувати Україну в цих зусиллях", – запевнила очільниця МВФ.

 

03.05.2019