Порошенко: Якщо поїдеш на зустріч з Путіним, тобі залишиться стати на коліна.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що він має намір захищати здобутки, досягнуті державою впродовж минулих п'яти років. Водночас він висловив готовність підтримувати рішення свого наступника, якщо вони приноситимуть користь Українській державі.

 

Під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнесового середовища у Львові Петро Порошенко наголосив, що одним із пріоритетів вважає збереження світової коаліції на підтримку України. 

 

 

"Якщо хтось приймає будь-які рішення на користь України, ми це підтримаємо. Якщо комусь потрібна порада, ми її дамо. Але ті ризики, які сьогодні є перед світом і перед Україною, зашкалюють", – сказав Президент, згідно з АП. 

 

"Якщо ти поїдеш на зустріч з Путіним, до тебе ніхто більше зі світової коаліції, яку ми дбайливо створювали п’ять років, ніхто не приїде. Ти її зруйнуєш. І залишиш Україну сам на сам з агресором. А потім тобі залишиться тільки стати на коліна і визнати капітуляцію", – застеріг голова держави, підкресливши: такого держава точно не може дозволити.

 

"Підкажемо, як не ставати на коліна. Бо ми вміємо не ставати. Своєчасно підкажемо, як треба берегти наших союзників і партнерів. Своєчасно підкажемо, як не продатися за 30 срібняків газу", – зазначив Порошенко, реаґуючи на недавні заяви Владіміра Путіна.

 

Голова держави пообіцяв, що "ми захистимо безвіз" і "ми захистимо наш рух до Європейського Союзу і НАТО". "Ми не дамо нікому зупинити наші реформи. І ми точно продовжимо децентралізацію. Ми точно продовжимо реформу української школи", – додав він.

 

30.04.2019